Búcsút tartanak a Gordon-hegyen a Jézus Szíve-kilátónál

A Farkaslaka és Bogárfalva fölötti magaslaton az ünnepi szentmise 2022 június 25-én, szombaton déli 12 órakor kezdődik, előtte egy órával keresztúti ájtatosságot tartanak. A szentmise szónoka Ft. Tamás Barna, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz egyházközség plébánosa lesz.

 

Farkaslakán továbbra is látogatható a fotókiállítás a Szervátiuszokról

2022. május 29-én, a Szervátiusz Jenő és fia, Tibor által alkotott emlékkő felavatásának 50. évfordulóján nyitották meg- a farkaslaki hittanteremben- a Szervátiusz Jenő és Tibor munkáit bemutató fotókiállítást, Szervátiusz Klára válogatott fotóiból.

 

Tamási Áron élete kerítés-kiállításon Farkaslakán!

 

A Tamási Áron 125 emlékév során a Kárpát-medencében több helyen is, 17 tablóból álló képes sorozatot láthatunk az író életéről, munkásságáról. Farkaslakán az író sírja és a Szervátiusz-emlékmű melletti kerítésen, szeptember végéig tekinthető meg a kiállítás. Az író tiszteletére összeállított kiállítás a Magyarság Háza és a Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével jöhetett létre. (További képek a Tourinfo Iroda Farkaslaka facebook oldalán).

   

A farkaslaki és oroszhegyi ifjú néptáncosok is felléptek a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztiválon

Székelyudvarhelyen ökumenikus istentisztelettel kezdődött szombaton (jún. 11.) a Szent Miklós-plébániatemplomban, majd közös tánccal folytatódott a Márton Áron téren, végül pedig a Művelődési Házban a tánccsoportok bemutatkozásával zajlott a fesztivál. Csíkszeredától Körmendig, a Kárpát-medence 30 helyszínén, ma azonos időpontban, sok ezer népviseletbe öltözött néptáncos, népzenész mutatta meg e népművészeti mozgalom magas színvonalát. Hajdó Lóránt és Nagy Annamária oktatók táncosai ezúttal udvarhelyszéki táncrendet adtak elő.

 

Nemzeti Összetartozás Tamási Áron jegyében Farkaslakán(2022.06.05.)

Vasárnap a nagymisét követően került sor az Összetartozás Napi rendezvényre az Emlékezés Parkjában. Az eseményen jelen volt: Csibi Krisztina, a Magyarság Háza ügyvezető igazgatónője, Móring József Attila országgyűlési képviselő, a magyar parlament jegyzője, miniszteri biztos, Zsombok Lajos, Lengyeltóti polgármestere (Farkaslaka díszpolgára), Kerekes Miklós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke (Farkaslaka díszpolgára), Sztojka Zoltán, Rozsály polgármestere, Lőcsei Vilmos, a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-magyar Egyesület elnöke és csapata, a Belgrád mellől érkező hertelendyfalviak, Roják Mária, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke Császlócról, Dr. Széman Péter EMKE elnök, Murányi Anna Mária és Ablonczy-Wonke Borbála, mindketten a Tamási Áron 125 emlékév munkatársai, Seregi Zoltán, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója, a Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Szakképző iskola küldöttsége-Borsról, Horváthné Nagy Zsuzsanna polgármester asszony és küldöttsége Fertőendrédről, Szarka Gábor egykori konzul, Kemencéről érkezettek, az Udvarhelyszéki Napkorona Népzenekör tagjai, az udvarhelyszéki Történelmi Vitézi Rend tagjai, a Hargita Megyei Tanács képviselői, helyi világi és egyházi méltóságok, továbbá szép számban farkaslaki helyi lakosok. Kovács Lehel polgármester mellett Hadnagy Jolán, a TÁME elnöke, továbbá a meghívott vendégek szóltak a nap fontosságáról. A helyi „Zeng a magasság” egyházi kórus énekei, a Farkaslaka Községi Ifjúsági Fúvószenekar által előadott zeneművek, az Udvarhelyszéki Napkorona Népzenekör tagjainak és helyi népdalos lányok énekei, továbbá Jantyik Zsolt, Artisjus és Emerton díjas énekes saját szerzeményének előadása tette még felemelőbbé a vasárnapi ünnepet. Papi áldással, a Trianoni- emlékmű megkoszorúzásával, a himnuszok eléneklésével, majd ünnepi szeretetvendégséggel zárult az Összetartozás Napja Farkaslakán. (Fotó: Jakab Emil- további képek a Farkaslaka Képekben facebook oldalán)