”Az írók hete a Kotyogóban -Így étkeztek ők”

Farkaslakán a Kotyogóban, hétfőn ( szept. 20-án) délben, ünnepélyesen nyitották meg azt a gasztronómiai tematikus időszakot, melynek “Az írók hete a Kotyogóban - Így étkeztek ők’’ címet adták. Az esemény keretében megnyílt Zsigmond Aranka festő, textilművész valamint Simó Júlia, a “Casa Rustica” alkotóműhely vezetőjének a közös kiállítása a vendéglő melletti “Motoros házban”. Farkaslaki kisdiákok és a székelyudvarhelyi NYÖP műkedvelői tették még ünnepélyesebbé a hétfői napot. A Kotyogóban, a következő két hétben ( szept. 20.- okt. 03. között), a klasszikus menüt a magyar irodalom jeles tagjainak kedvenc ételeivel kiegészítve tisztelegnek nagyjaink munkássága előtt. Aki betér oda, megismerheti és megkóstolhatja többek között Tamási Áron, Gárdonyi Géza, Benedek Elek, Kányádi Sándor, Arany János, Krúdy Gyula és Jókai Mór kedvenc ételeit. A kellemes időtöltés hangulatát emeli még Pálffy László gitárművész is, aki a következő két hétben minden délután 5 órától zenélni fog a vendégeknek. Szeptember 24-én, pénteken Csomor József és Zerkula György, a régi Siculus Fesztivál egykori fellépői “színesítik” a kínálatot. Várnak mindenkit szeretettel az ’’Így étkeztek ők’’ egyedi étlappal.

Tamási születésének 124-ik évfordulóján emlékeztek Farkaslakán

A farkaslaki TÁME (Tamási Áron Művelődési Egyesület) és a helyi polgármesteri hivatal közös szervezésében, 2021. szeptember 19-én, vasárnap 11 órától, a farkaslaki római katolikus templomban emlékmisével vette kezdetét a Tamási Áron születésének 124-ik évfordulóján tartott megemlékező ünnepség. A szentmise után a jelenlévők átsétáltak az író szülőházához, ahol az Udvarhelyszéki Napkorona Népzenekör népdalszerető tagjainak előadásával kezdődött az ünnepi műsor. Kovács Lehel polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, miután Botorok Annamária népdalt énekelt. Hadnagy Jolán, a Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke az író munkásságát méltatta, majd farkaslaki kisdiákok népdalcsokorral örvendeztették meg a közönséget. A Tamási-díj átadása következett. A. Szabó Magda, a budapesti Tamási Áron Közalapítvány elnök asszonya bemutatta a díjazottakat (Tamási Áron díj 2020: Mihályi Magdolna/ -Tamási-díj 2021: Kilyén Ilka). A farkaslaki „Zeng a Magosság” egyházi kórus 2 éneke zárta a rendezvényt. Délután 4 órától az Ágnes néni háznál, a Kultúrcsűrben „Tündökletes világ” címmel megtekinthettük Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina előadását, majd bemutatták a Tamási Áron-albumot. Az Udvarhelyszéki Napkorona Népzenekör népdal-éneklésével zárult a vasárnapi farkaslaki kulturális délután. (Fotó: Jakab Emil, további fényképek a Farkaslaka Képekben facebook oldalán) 

 

   

Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges!

Községünk családorvosai ismételten kérik a pácienseket, hogy csak előzetes telefonos bejelentkezés és egyeztetés után menjenek a rendelőkbe. VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!- (2021. szept. 15.)

  FARKASLAKI CSALÁDORVOSI RENDELŐ: 0266- 248 115

SZENTLÉLEKI CSALÁDORVOSI RENDELŐ: 0266- 248 552

FARKASLAKI GYÓGYSZERTÁR: 0266- 248 233

SZENTLÉLEKI GYÓGYSZERTÁR: 0266- 346 719

FOGORVOSI RENDELŐ (Farkaslaka, Szentlélek): 0756-102 814

A legfontosabb szabályok minden esetben:

-          a rendelőkben, a gyógyszertárakban egyszerre 1 személy tartózkodhat.

-          KÖTELEZŐ AZ ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK VISELÉSE.

-          a távolságtartás és a kézhigiénia is nagyon fontos. 

TISZTELT KÖZSÉGLAKÓK VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA! 

124 éve született Tamási Áron.

2021. szeptember 19-én, vasárnap Farkaslakán emlékmisével, ünnepi műsorral, könyvbemutatóval, népdalénekléssel emlékezünk nagy írónk születésének évfordulóján. Szeretettel várunk és hívunk minden érdeklődőt.
 

Állatorvosi rendelő nyílt Farkaslakán

Farkaslaka községi állattartó gazdák figyelmébe: állatorvosi rendelő és állatgyógyszertár nyílott Farkaslakán, a helyi CEC székhelye mellett. Dr. Szakáli Botond állatorvos kérdésünkre elmondta, hogy az állat-gyógyszertárban forgalmaznak gyógyszeres készítményeket kis és nagy állatok számára, etető tápokat, takarmányokat, vitaminokat, állattartáshoz szükséges kiegészítőket. A gazdák számára szak-tanácsadást is biztosítanak. A korszerű felszereltséggel ellátott modern rendelőben sürgősségi beavatkozásokat, kedvencek ivartalanítását, ultrahangos vemhesség vizsgálatot, kezdő- és éves oltások beadását valamint féregtelenítést is végeznek. A „JANGER VET” állatorvosi rendelő és állatgyógyszertár hétfőtől-péntekig 8-16 óra között tart nyitva, tel.: 0742-759 471.