Köszönetnyilvánítás Hargita Megye Tanácsa támogatásáért

Tisztelettel és köszönettel közöljük, hogy a farkaslaki „Zeng a magasság” Egyesületnek, a Hargita Megye Tanácsánál elnyert pályázati összegből, 9.850 lejből (az önrésszel kiegészítve) 5 női székelyruha viseletet (inget, szoknyát, kötényt és mellényt) sikerült készíttetnie. A kórus tagjai 2023. nov. 8-án, szerdán a Bibliaóra után vették át a szentléleki Györgydeák Kinga viseletkészítő által elkészített székelyruhákat. 

Köszönet Hargita Megye Tanácsának támogatásáért, és Kingának is a gyönyörűen megvarrt viseletekért.

  

 

Új tagokkal bővült a farkaslaki 136. Fantsali Márton cserkészcsapat

A vasárnapi (2023. nov. 05) ifjúsági szentmise keretében 9 kiscserkész tett először ígéretet és 1 kiscserkész zöld nyakkendőt kapva a cserkészek sorába lépett. A fogadalomtételen részt vettek a helyi csapat cserkészei és meghívottként Miklós Zelma, aki 2006-ban tett fogadalmat és azóta is tevékenyen segíti a csapat munkáját - tudtuk meg Hadnagy Jolán nyugdíjas tanárnőtől, aki azt is elmondta, hogy István Roxana elvégezte a segédőrvezetői képzést és jövőre Jakab Ákossal együtt jelentkeztek az őrsvezetőképzésre. Azt is megtudtuk, hogy november 25-én a Tamási Áron Művelődési Otthonban „Adventre hangolódás”címmel tartanak majd foglalkozást az Udvarhely körzeti cserkészcsapatok részvételével. (Fotó: Jakab Emil, további képek a Farkaslaka Képekben facebook oldalon.)  

       

A farkaslaki Buzánszky Jenő Sportcsarnokban szervezték meg az I. Székely Virtus Kupát

Szombaton (2023. okt. 21.) a 12 birkózó csapat (Szlovákia, Magyarország, Románia), közel 160 versenyzőjének részvételével zajlott nemzetközi szabadfogású birkózó versenyen a farkaslaki birkózók nyerték el csapatban az első helyezést. Laiber Zoltán birkózó edző elmondta, hogy „fantasztikus teljesítményt nyújtottak fiatal birkózóink.” Gratulálunk mindannyiuknak! A részletes egyéni éremtáblázatot megtalálják a Székely Virtus Sport Club közösségi oldalán.     

  

Házassági hirdetmény- 2023. nov. 07.

A mellékelt képen látható hirdetés megtalálható a farkaslaki Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján is. 

  

Tisztelet a hősöknek!- Farkaslakán is megemlékeztünk a szabadságharc vértanúiról

A farkaslaki katolikus templom mögötti, az aradi tizenhármak emlékére felállított kopjafáknál került sor az október 6-ai megemlékezésre. Az aradi vértanúk kivégzésének 174. évfordulóján a helyi Polgármesteri Hivatal és a Tamási Áron Általános Iskola vezetősége, Ft. Oláh Dénes plébános valamint a pedagógusok és a tanulók jelenlétében emlékeztek a hősökre. A szavalatok és ének elhangzása után a farkaslaki megemlékezés koszorúzással fejeződött be.