Gyümölcsbál Farkaslakán

A helyi Tamási Áron Általános Iskola munkaközössége, a napközisek, az iskola diákjai, a szülők, nagyszülők is újra eltölthettek egy vidám délutánt a Tamási Áron Művelődési Otthonban, a csütörtöki (2022.okt. 6.) Gyümölcsbálon. Sok-sok „őszi finomságot” kínáltak az osztályközösségek. Almás, szilvás sütemények, fánkok, piték, muffinok, poharas desszertek, gyümölcslevek és saláták színes-ízletes felhozatalából válogathattak a jelenlévők. Hajdó-Nagy Lóránt és Annamari néptáncoktatók irányítása mellett a táncos kedvűek táncolhattak, gyerekjátékokba is bekapcsolódhattak. A szerencsésebbek pedig tombola nyereményekkel térhettek haza.  

Farkaslakán is megemlékeztek az aradi vértanúkról

2022. október 6-án, csütörtök délután, a farkaslaki római katolikus templom mögötti téren, az aradi tizenhármak emlékére felállított kopjafáknál emlékeztünk a vértanúkra.

"Őszi napnak mosolygása,

Őszi rózsa hervadása,

Őszi szélnek bús keserve

Egy-egy könny a szentelt helyre,

Hol megváltott - hősi áron -

Becsületet, dicsőséget

Az aradi tizenhárom."- ( Ady Endre: Október 6. - részlet)

 

Idősek Világnapja Farkaslakán- 2022. október 5.

A Gyulafehérvári Caritas szervezésében, a helyi önkormányzat támogatásával idén is megszervezték a tematikus idősnapi rendezvényt, melynek keretében községünk szépkorú lakóit is köszöntötték. A szerda délutáni program szentmisével kezdődött, melyet Oláh Dénes farkaslaki plébános celebrált. A Tamási Áron Művelődési Otthonban a malomfalvi, szentléleki, bogárfalvi és farkaslaki szépkorúakhoz elsőként Sándor István, Isú szólt, majd Kovács Lehel polgármester is köszöntötte őket. A továbbiakban a Caritas munkatársai vidám jelenetekkel, Ágoston Judit tanítónő tanítványai népdalokkal, köszöntő verssel tették derűssé a hangulatot. Emléklappal, egy szál virággal, finom harapnivalóval és süteményekkel is kedveskedtek a szépkorúaknak, akik lelkiekben feltöltődve térhettek haza otthonaikba.

   

A hitünk az „ésszerű hódolat”- Bibliaóra Farkaslakán.

Október 5-én, szerda délután a hittanteremben az első, felnőtteknek tartott bibliaórára gyűltek össze a helybéli katolikus hívek Oláh Dénes plébános meghívására. A hitünk az „ésszerű hódolat”. Tegyünk meg mindent, hogy minél alaposabban megismerjük! Ebben kíván segítséget nyújtani mindenkinek a plébános úr és szeretettel kéri, hogy vegyék igénybe szolgálatát a hívek. Minden héten tehát, a szerda esti szentmisét követően, Bibliaóra lesz felnőtteknek és minden érdeklődőnek.      

 

Farkaslakán, a Tamási Áron szülőháznál áttértek az őszi-téli nyitva tartásra 2022. október 1-től

Hétfőtől péntekig 8-16 óra között látogatható a szülőház.Tisztelettel kérjük a csoportos és egyéni látogatókat is, hogy a látogatás céljából előzetesen jelentkezzenek be a 0740-918 543- as telefonszámon.