45 éve, 1977 május 9-én nyílt meg Balázsi Dénes tanár gyűjtőmunkájának eredményeként a Székelyszentléleki Falumúzeum,Tájház

A nyugdíjas tanár urat hétfőn kora délután, a szentléleki VII. osztályosok társaságában köszöntötte Kovács Lehel polgármester és Geréb Péter alpolgármester. A hála jeleként virágcsokrot és köszönőlevelet nyújtották át neki, kívánva jó egészséget, erőt és további szép, tevékeny nyugdíjas éveket. „A magam hasznát nem néztem”- nyilatkozta korábban Hadnagy Árpád Levente dokumentumfilmjében (2017) Balázsi Dénes. A film Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont támogatásával készült és itt tekinthető meg:https://www.youtube.com/watch?v=qGg8k2KXIK8 

   

Farkaslakán 15 gyerek járult idén először szentáldozáshoz

Jó Pásztor vasárnapján, május 8-án, a délelőtt 10 órától kezdődő ünnepi szentmisében, 6 lány és 9 fiú ünnepelte első szentáldozását a családtagok, rokonok és helyi hívek körében. Az izgalomtól kitüzesedett arcú elsőáldozóknak Laczkó Vilmos plébános elmondta, hogy ma ők a legszebbek, lelkükben a legtisztábbak. Majd arra kérte őket, hogy maradjon mindig ilyen tiszta, hófehér a lelkük, mint a mai napon. Végül a közös kakaós és kalácsos reggelit követően minden gyerek a családja gyűrűjében ment ünnepelni azon a szép vasárnapon.

 

Isten éltesse az édesanyákat!

Kovács Lehel polgármester köszöntője, üzenete 2022. május 1-én, Anyák Napján.

 

Iskolás gyerekekkel a tisztább környezetért!

Farkaslaka községben is elsősorban a felnövekvő generáció környezettudatosságra nevelése volt a fő célja annak a takarítási délelőttnek, amellyel községünk tanintézményei bekapcsolódtak a Környezetvédelmi Minisztérium országos takarítási kampányába. Ezt 2022 május 6-án, pénteken szervezte meg a helyi önkormányzat, karöltve a Tamási Áron Általános Iskola és a székelyszentléleki Dr. P. Benedek Fidél Általános Iskola vezetőségével.  A résztvevő gyerekeknek, pedagógusoknak köszönhetően megtisztult lakókörnyezetünk. Községünk településeinek utcáit, az út menti árkokat megszabadították az oda nem illő hulladékoktól. A helyszíneken az látszott, hogy nincs sok szemét a közterületeken, a korábbi évek hasonló akciói idején sokkal hamarabb teltek a zsákok. Ennek ellenére a lelkes résztvevőknek köszönhetően - és a szemetelők miatt- mégiscsak megtelt több nagyméretű szemeteszsák.

 

Családi rendezvényekre foglalható a Tamási Áron Művelődési Otthon

 

Ünnepi, családi rendezvényekre- elsőáldozás, kicsengetés, lakodalom- foglalható, bérelhető a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Otthon (Kultúrház), max. 300 főig. Érdeklődés, egyeztetés céljából hívhatják Márton Lehelt, a 0742-235 176-os telefonszámon.