Tisztelt Farkaslaka községi lakók!

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) a beérkező kérdésekre válaszolva több pontosítást tett közzé az eddig kiadott katonai rendeletekkel kapcsolatban. Íme: - Ami a munkába járást illeti: a 3-as számú katonai rendelet kimondja, hogy el lehet menni a lakhelytől a munkahelyig, és ezt nem szűkíti egyetlen településre. Ennek feltétele, hogy az illető személy magánál hordja a munkahelyi igazolványát és a munkáltató által vagy saját felelősségre kitöltött nyilatkozatot. - Ha szakorvoshoz kell menni, szintén nincsenek távolsági korlátok, de azt ajánlják, hogy előzetesen tájékozódjanak arról, mikor rendel az orvos. - A vásárlással kapcsolatban: „ajánlatos”, hogy az emberek a lakhelyükhöz legközelebb eső üzletben vásároljanak. -Távolsági megszorítások nélkül (akár más városba, településre is) közlekedhetnek azok, akik idős embereket gondoznak, élelmet vagy gyógyszert visznek nekik.
- Ami a fizikai aktivitást illeti a GCS ismét hangsúlyozza, hogy a fizikai és sporttevékenységeket a lakóhely körül kell végezni, nem pedig parkokban, játszótereken, sportpályákon. A rendelet külön megtiltja a csoportos fizikai tevékenységeket. A házi kedvencek napi sétáltatása szintén csak a lakóhely körül engedélyezett.
- Ami a mezőgazdasági termelőket illeti, a korlátozások lényege az, hogy csökkentse az emberek közötti személyes kontaktust, ezért azt ajánlják, hogy - lehetőség szerint - minél kisebb távolságot tegyenek meg a termelők. (Forrás: agerpres.ro)- 2020 ápr. 2.