Helyi adók és illetékek online kifizetése-2020. márc.23.

Most már a farkaslaki Polgármesteri Hivatalnál is adott a lehetőség, hogy községünk lakói is online kifizethessék az adókat és illetékeket. Az alkalmazás használatához személyes jelszó szükséges, amely online igényelhető. Azok, akik élni szeretnének ezzel a fizetési lehetőséggel, bankkártyával kell rendelkezzenek. Az adófizető saját otthonából beléphet a ghiseul.ro oldalra.

A ghiseul.ro internetes oldal bal alsó részén a Solicitare date de acces (belépési adatok) menüpontot kell kiválasztani, és a megjelenő adatlapot kitölteni a kért adatokkal: személyi szám (CNP), név, cím, e-mail-cím stb.

Az adatok kitöltését és az online kérés elküldését követően az adófizető e-mail formájában megkapja a belépési paramétereket. A kapott jelszavak és adatok segítségével elérhetővé válik személyes adatlapunk, amely tartalmazza a polgármesteri hivatal által nyilvántartott javainkat, a megállapított adó összegét, illetve a kifizetési paramétereket.

Fontos, hogy a bankkártya a kérelmező nevén legyen, mert különben az informatikai rendszer biztonsági okokból nem engedi, hogy regisztráljunk.

Közlekedési, illetve más természetű bírságokat regisztráció nélkül is befizethetünk online a ghiseul.ro oldalon.

A regisztráció mindössze 3 percet vesz igénybe:  https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public