A bogárfalvi Pro Temp Alapítvány támogatókat keres a Gordon-hegyi zarándokközpont befejezéséhez.

Az alapítvány e témában küldött tájékoztatóját az alábbiakban közöljük:
„Kedves Támogató!
Minden ember legnagyobb öröme, ha valami olyant cselekedhet, amelynek tisztaságában nem kételkedhet – sem a cselekedet idején, sem a cselekedet után. A megálmodók ezekkel a gondolatokkal indították útjára az ősi Székelyföldet átszelő Fehér-Nyikó közelében, Isten országának magasságában emelkedő Gordon csúcsára a Jézus Szíve-szobor állításának tervét. A 22 méter magas szobornak, Zavaczki Walter Levente szobrászművész alkotásának az avatása 2013 augusztus 17-én, közel kétezer ember jelenlétében történt.
A magyar nemzet neves organikusa és építésze, Makovecz Imre, a Művészeti Akadémia alapítója valamint néhai elnöke, a kilátó tervét meglátva, annyira megtetszett neki az, hogy 2011 júliusában üzenetet és egy kápolna kész tervét küldte el Magyari Árpádnak. A bogárfalvi fatimai Szűzanya tiszteletére szentelt templom síkjában fekvő Jézus Szíve-kilátó gondolata és annak egybeesése a székely nép lelkiségével, akik imádságban, ősi székely himnuszunk fohászával gyakran kérik a gondviselő Úristent, Jézus áldd meg Erdély népét, a következő üzenetre indította az Ybl Miklós- és Kossuth-díjas építészt: „A Krisztus-szobor gyönyörű munkájához gratulálok. Ne feledjétek, hogy ez a hely a székelyek újabb zarándokhelye lesz. Küldöm a kápolna és a kálvária út-tervet.”
2013 október 12-én a Pro Temp Alapítvány, a Makovecz Alapítvány tagjainak valamint a művész özvegyének a jelenlétében, egyházi áldással tettük le a kápolna alapkövét. Elkészült a kálváriaút is, amit 2018 júniusában avattunk fel, és adtunk a mindenkori zarándokok használatába.
Úgy érezzük, hogy ígéretünkhöz híven közös feladatunk a Gordon-hegyi zarándokközpont befejezése. A megálmodott öröksége kötelezi a Pro Temp Alapítványt ezen nemes cél kivitelezésére. Felkérjük a környék vállalkozóit, hogy ha szívügyüknek tartják, segítsenek.”  
 Céltámogatást a következő számlaszámon fogadnak: RO65BRDE210SV01509492100

Fotó: Bakó Csilla.