JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

A Farkaslaka községi családorvosok átvették a védőfelszereléseket.

Jelentős adományt adott át április 24-én Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Közegészségügyi Igazgatósága 155 családorvosnak és negyven fogorvosnak, akik sürgősségi ellátást biztosítanak. A megyei tanács 300 000 lej értékben vásárolt védőfelszerelést, ezzel támogatva a betegellátásban dolgozókat a rendkívüli helyzetben– olvasható a megyei tanács közleményében.
 A farkaslaki önkormányzat már korábban is ellátta a helyi családorvosi rendelőket védőfelszerelésekkel, most pedig a családorvosok a Hargita Megyei Tanács adományából is részesültek. A sebészeti maszkokat, FFP2 maszkokat, kesztyűket, védőszemüvegeket, védőruhákat, kézfertőtlenítőt és felületfertőtlenítőt tartalmazó adományt Kovács Lehel polgármester adta át Dr.Csata Katalin és Dr.Váradi István családorvosoknak, míg Dr. Mihály Ibolya a rendelőjében vette át az adományt.
 „Köszönet a családorvosoknak a munkájukért, mert ugyanúgy az élvonalban dolgoznak, mint a kórházak személyzete, hiszen a vírus terjedésének csökkentésében kulcsszerepe van az otthoni ellátásnak.” - nyilatkozta az adományozás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.